Bred kritik af ny affaldsordning

Jes Jensen er ikke imponeret af de nye spande.

AFFALD – De nye affaldsspande er kørt ud til borgerne, og det har udløst en ny runde af bred kritik. Den lyder bl.a. fra Jes Jensen, der bor fast i hans og fruens sommerhus på Nålevej, og forleden havde et læserbrev i Fanø Ugeblad.

”Først og fremmest synes jeg, at konstruktionen af de nye beholdere ikke er særlig brugervenlig. Jeg kan godt se, at det skal være nemt for renovationsarbejderne, men som forbruger skal man jo henover spanden for at få fat i låget og åbne det. Det er ikke noget problem for mig, for jeg har lavet en åben afskærmning, men min nabo har f.eks. en meget smal én,” forklarer Jes Jensen.

Mærke på forkert side

”Og så synes jeg, det er lidt pudsigt, at mærkningen med ’Bioaffald’ er trykt på den side, der vender indad, når spanden står som den skal med håndtaget udad. Vi finder nok ud af det, for vi bor her jo fast, men for turister i et lejet sommerhus kan det give noget forvirring. I øvrigt har den grønne spand de fleste andre steder grønt låg, men her på Fanø skal den så åbenbart være brun.”

Jes Jensen er også bekymret for, om der kommer endnu flere spande på længere sigt, så arbejdet med at bygge nye afskærmninger er spildt.

Sommerhusudlejerne var helst helt fri for skraldespande i sommerhusområderne, som de også gjorde kraftigt opmærksom på i høringsprocessen.

”Vi foreslog en ordning med fælles miljøstationer, ligesom på Rømø. Det er med til at udligne kapacitetsproblemer, når der er udsving i gæstetallet fra uge til uge i hvert hus. Og så har man ikke mindst fået fjernet alle de grimme skraldespande fra Rømø,” påpeger Hanne Thyssen.

”Bare se, hvordan de ligger hulter til bulter her efter stormvejret. Det bliver en gang Klondyke, og det er ikke det, vi har behov for i forhold til naturen.
Kommunen har hørt på os, men jeg tvivler på, om de også har lyttet.”

 

Relaterede artikler

Top