Længe ventet svævebane på Skovlegepladsen hitter

Tre år tog det, men nu er det endelig kommet dertil, at Skovlegepladsen i skoven mellem Rindby og Sønderho har fået en ny attraktion, en herlig svævebane

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

LEG – Så er første del af svævebanen på Skovlegepladsen indviet, og den bliver brugt flittigt meget af såvel lokale som øens mange gæster.
”Den har været savnet. Det er cirka tre år siden vi begyndte processen, hvor meningen var, at tårnene skulle være en kopi af Kåveren i Sønderho. Men af sikkerhedsmæssige grunde, ville det umiddelbart ikke være muligt at få tilladelse til at bruge Kåveren til fastholdelse af wiren,” fortæller Fanø Skovlegeplads´ Støtteforenings formand Ove Gejl Christensen.
”Støtteforeningen søgte midler til etablering af svævebanen, og blandt andre fondene fra Nykredit, Norlys, Sol og Strand samt lokale har doneret midler så projektet kunne realiseres. Vi regner med, at den sidste del af svævebanen, som kommer til at bestå af en skibsmast med rå og takelage, men dog uden sejl, vil være færdig i løbet af efteråret.
Tak for støtten til projektet,” slutter formanden.

Svævebanen på Skovlegepladsen på Fanø. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten

Svævebanen er allerede en højt elsket aktivitet. Her beundrer en mor sin søns leg.

Legepladsen ved Realen har til stor overraskelse for mange vist sig at tilhøre foreningen, der har købt Realen af Fanø Kommune. Derfor har Fanø Sparekasses Fond trukket sin støtte på 250.000 kroner til renoveringen, som Skovlegepladsen troede, den skulle have stået for. Pengene var nemlig ansøgt af og bevilget til Skovlegepladsens Støtteforening.
Et projekt til fire millioner kroner, tegnet af den kendte arkitekt Helene Plet fra Esbjerg, er nu i støbeskeen og har kommunens opbakning. Nu må vi så se, om foreningen bag Realen kan få pengene i stedet.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

Top