Tilbage til fortiden på Nanas Stue

GENFØDSEL – ’Tilbage til dengang jeg var ung’ kunne også være en passende overskift for Nanas Stues genfødsel.

Den 1. juni genåbner det kulturelle midtpunkt i Sønderho med Frederik Brink Jensen og Kristoffer Kampman som nye ejere.

Køkkenchef bliver også en sønderhoning, Edel Palle, og der forventes ansat seks-syv medarbejdere yderligere i sæsonen.

I den gamle ånd

Frederik og Kristoffer ønsker at genskabe Nanas stue i den ånd, der var engang. En god stemning med plads til alle.

’Rummelighed’ er et af nøgleordene sammen med musikken, hvor der bliver plads til både lokale navne, improvisationer og jam sessions.

Menukortet er ikke helt på plads bortset fra pariserbøf, der er en institution på Nanas Stue, både på frokost- og aftenmenuen.

”Pariserbøf lige så store og lige så gode som dengang man tilberedte pariserbøffer på ca. 500 g stykket,” siger Frederik Brink Jensen med et stort smil.

”Kristoffer og jeg investerer i Nanas Stue for at genskabe de hyggelige omgivelser, der var engang. Vi vil gerne give Sønderho og Fanø, et hyggeligt spisested, hvor der er plads til alle hele året. I ydersæsonen forventer vi at holde åbent i weekenderne,” slutter Frederik Brink Jensen.

Det er vigtigt for Frederik at understrege, at Nanas Stue først har den helt rigtige ’ånd’, når flisesamlingen er tilbage på væggene. Og det sker inden åbningen den 1. juni garanterer han.

 

Frederik 2

Frederik Brink Jensen er tilbage i Sønderho for at drive Nannas Stue ved siden af karrieren som pokerspiller.

Professionel pokerspiller

KARRIERE – Frederik Brink Jensen er født og opvokset i Sønderho og mødte sin kompagnon Kristoffer Kampman over opvasken på Nanas Stue. Det var dengang, der skulle tjenes penge, festes igennem og drømmes om fremtiden.

For Frederik blev evnen til at læse andres kropssprog vejen til succes som professionel pokerspiller. Et job han vil fortsætte med på nettet for at holde sig skarp til de store europæiske turneringer og verdensmesterskaberne i Las Vegas. Men det bliver nu med base i Sønderho med kæresten Katrine – som han skal giftes med den 25. juni – og sønnen Karl.

 

Ro og nærhed

”Vi finder naturen, roen, nærheden i Sønderho. Jeg glæder mig til at give min søn Karl de samme herlige barneår, som jeg havde,” siger Frederik Brink Jensen.

”Lege i klitterne sammen med de andre børn, løbe hjem til farmor og farfar, være tryg og leve midt i naturen. Karl er verdensborger og har blandt andet boet i Costa Rica, Florida og New York, inden vi kom hjem den 3. maj. Karl glæder sig til at starte i børnehaven Bakskuld på mandag. Han ved, hvem de andre børn er, og han kan alle navnene,” fortæller Frederik begejstret.

”For mig og mange af dem, jeg taler med, er det et tungtvejende lod, at man kan tilbyde sine børn roen og naturen. Det tror jeg betyder rigtig meget for børnefamilierne.”

Sammenholdet i Sønderho og på Fanø gælder også i pokerverdenen.

”Der er et godt sammenhold os danske pokerspillere imellem. Der kan være lidt kappestrid om, hvem der er bedst, men det er så mig de sidste fem-seks år. Jeg er ikke blind for, at der er en bagside af medaljen for nogle ved at spille poker. Det er ganske få procent af spillerne, der kan tjene penge i branchen.”

Næste større turnering for Frederik Brink Jensen er VM i Las Vegas i begyndelsen af juli.

 

Hjem til Sønderho-dag

”Her kommer op til 7.000 spillere, der hver betaler 10.000 dollars for at være med. Det gør, at 1. præmien plejer at ligge på omkring 50 mio. kr., så der er noget at spille for. Men medmindre jeg er på vej til at vinde turneringen, så kan jeg nå hjem til Sønderhodagen,” lyder det lokalpatriotisk fra verdensmanden.

”Jeg har det godt, og det er skønt at komme hjem til Sønderho og Fanø. Jeg nyder virkelig roen her.”

 

 

Relaterede artikler

Top