Sand på Gulvet på vej med ny pladeudgivelse

MUSIKUDGIVELSE –Folkemusikgruppen Sand på Gulvet her fra Fanø var et særdeles kendt og populært navn i 1970´erne og begyndelsen af 1980´erne, bl.a. med sangen ‘Mellem Esbjerg og Fanø.’

Og nu, mere end 30 år efter at Sand på Gulvet indstillede aktiviteterne, er gruppen igen aktuel med en ny cd.

”Af rettighedsårsager har det ikke været muligt at genudgive de gamle indspilninger, hvorfor vi har valgt at udsende et udvalg af de mange private optagelser, som vores lydmand Jørn Mouritzen lavede gennem alle årene”, fortæller Nils Thorlund.

 

Folkmusik i fokus

Fanømusikken var gennem hele karrieren i centrum, specielt på gruppens plader, men de første år efter at gruppen blev samlet i 1974, var den irske og skotske folkemusik også i fokus, og derudover var det spillemandsmusik og sange fra det øvrige Danmark, der bidrog til repertoiret. Gennem gruppens 10-årige karriere betød gruppens egen musik mere og mere.

25 udvalgte stykker er nu blevet digitaliserede og ’frisket op’ i studiet, og Sand på Gulvet kan præsentere cd´en ”Fjerde juledag”. Titlen skyldes gruppens tradition med at samles netop fjerde juledag for at indspille årets fornyelser på repertoiret.

Den nye cd dokumenterer noget af den musik, der ikke var med på de gamle LP plader, men som var en del af live-repertoiret.

”Med cd’en får et større publikum for første gang mulighed for at høre, hvad Sand på Gulvet også var. Her er eksempler på både den udenlandske, den danske og den selvkomponerede musik – og selvfølgelig Fanømusikken”, siger Nils Thorlund.

”Fjerde juledag” er fra den periode i 1970´erne, da ikke kun Sand på Gulvet, men folkemusikken i Danmark i det hele taget var på sit højeste.

 

Ingen aprilsnar

”Fjerde juledag” præsenteres for musikpressen på ”Ø-ambassaden” i København fredag den 1. april ved et arrangement, hvor Færgen og VisitFanø er værter.

Lørdag den 2. april er der reception på Restaurant Aroma i Nordby kl. 14-17, der dengang var violinist Ole Torben Jensens værksted og privatbolig, og stedet hvor det hele begyndte. Alle er velkomne!

 

Sand på Gulvet Tønder

Besætningen

Sand på Gulvet bestod af Nils Thorlund og Ole Mouritzen, der stadig er aktive musikere på Fanø, Ole Torben ’Topper’ Jensen, der nu koncentrerer sig om at male, Henning Nørgaard, der ikke længere er aktiv, og Kristian ’Boss’ Berg, der døde i 2011.

Jørn Mouritzen var både lydmand, chauffør og medproducer af gruppens plader og dermed et væsentligt medlem af besætningen.

 

 

Relaterede artikler

Top