Kilkennys til strikkefestival

Christel og Jørgen Seyfarth (i midten) omgivet af de glade gutter fra det irske  band The Kilkennys, som spiller på strikkefestivalen i september.

MUSIK – Arrangørparret Christel og Jørgen Seyfarth opruster igen på musikken til Fanø International Knit Festival til efteråret med et solidt irsk folkband.

The Kilkennys er et kraftværk på den internationale folkscene og turnerer landevejene tynde i Europa og USA, og i februar spillede de i Esbjerg. Her boede de på Fanø, og til september vender de tilbage med en koncert på strikkefestivalen. Fanø Posten mødte dem i Christel Seyfarths strikkebutik til en lille snak om koncerten og den folk musik, der bliver mere og mere populær – også blandt de unge.

”Måske har mainstream musik rykket sig lidt i vores retning, og vi hører også mere folk musik i radioen. Der er også kommet en ny generation af folk musikere, og det kører lidt i cyklus. Men vi har været med så længe, at vi ikke bekymrer os om trends – vi laver bare vores egne ting,” siger forsanger Davey Cashin.

Hvordan er jeres forhold til Danmark?

”Vi er stolte af vores hjemland, men her får folk os til at føle os hjemme. Det danske folk og landet er skønt. Vi siger til publikum her, at de skal være meget stolte af deres land, og vi elsker Danmark.”

Ser I nogle ligheder mellem dansk og irsk mentalitet?

”Ja, vi er begge skøre – og afslappede! Danskerne elsker at synge med – og så klapper de rigtigt meget i takt – også efter nummeret er slut,” fortæller Robbie Campion.

Kender I noget til strikning?

”Jae – i skolen for mange, mange år siden, blev vi tvunget til sidde indendørs og strikke en dag, hvor det regnede. Men vi har strikket siden,” griner Robbie.”

Kan I håndtere en vild flok strikkekvinder, der går amok?

”Ha-ha – der har du overskriften,” griner Davey.

”Det bliver meget interessant. Vi har jo kun to hænder, men vi skal gøre vores bedste!”

 

Relaterede artikler

Top