Japan ’drager’ til Fanø under dragefestival

Efter at Hirimo Endo modtog invitationen til at deltage i Fanø International Kite Flyers Meeting 2017 på Fanø, har Hirimo Endo designet en speciel ‘Visit Fanø’ drage.

Hele artiklen i PDF-format

DRAGEKULTUR – Dragefestivalen den 11.-18. juni når nye højder, når en større delegation af de førende dragebyggere og drageflyvere fra Japan deltager i årets festival.

”Det er nogle af verdens ypperste udøvere udi kunsten at bygge og flyve en drage, der kommer til Fanø. Det betyder store oplevelser på stranden for alle interesserede og mulighed for at deltage i workshops, hvor det er mesteren selv, der deler ud af sin viden,” fortæller Fanøs turistchef Poul Therkelsen.

Med de japanske drageflyveres besøg understreger Fanø Dragefestival – hvis officielle navn er Fanø International Kite Fliers Meeting – sin position som en af verdens førende dragefestivaler.unknown-3-frittet

”Det bliver en festival, hvor de japanske gæster vil præsentere nogle fantastiske kunstfærdige drager sammen med drabelige kampdrager,” siger Poul Therkelsen, der er projektleder på opgaven med at få Japan ’draget’ til Fanø.

Læs foreløbigt program for Japan på Fanø

Japan bliver temaet og ikke kun på stranden. Skolerne i Esbjerg og på Fanø vil have Japan på skemaet i forskellige sammenhænge, hvor dragebygning bliver en del af oplevelsen for eleverne. Nationalpark Vadehavet og forskellige virksomheder i Esbjerg med forretningsforbindelser i Japan forventes også at præsentere sig på Fanø og i Esbjerg henover ugen.

Fanø Bryghus vil sammen med sin japanske samarbejdspartner brygge en særlig øl.

”Det er oplagt, at øens restauranter også griber temaet og serverer japansk inspireret kogekunst,” mener Poul Therkelsen.

Det japanske besøg på Fanø er kommet i stand med baggrund i fejringen af 150 års jubilæet for de diplomatiske relationer mellem Japan og Danmark i 2017, hvor Kulturministeriet står bag den officielle festligholdelse med en dansk-japansk kultursatsning.
I Esbjerg Erhvervsudvikling er det turistchef Poul Therkelsen, som sammen med initiativgruppen arbejder på programmet for ugen. En uge der ikke kun er drageflyvning, men også workshops, kunstudstillinger, film og meget mere. Det er gruppens håb, at aktiviteterne på Fanø og i Esbjerg, kan blive en del af kulturministeriets officielle program.

Relaterede artikler

Top