Byrådet siger ja til Chimera som caféskib i Nordby Havn

Hent hele artiklen som PDF her

TURISME – Efter politiske skænderier, der har varet siden oktober 2020, har Fanø Byråd minus SF på Venstres foranledning nu truffet beslutning om, at der gerne må ligge et caféskib ved Langelinje i Nordby.
Men først skal plangrundlaget om forskellige andre kommunale regler ændres. Så det bliver ikke denne sommer, at vi kommer til at se det smukt restaurerede motorskib Chimera, der har sejlet som færge mellem Bornholm og Christiansø, fungere som café- og butiksskib i havnen i Nordby.
Kan godt leje kajplads
Der er ganske vist intet i vejen for, at Chimera, som i dag ligger ved J. Ring-Andersen Skibsværft i Svendborg, kan leje en kajplads, bekræfter Christian Lorenzen, formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget. Det blev også nævnt af borgmesteren på byrådsmødet. Men uden indtægt er det næppe tiltrækkende. Fanø Posten har spurgt Fanø Kommune, hvad det vil koste at leje en kajplads.
Men svaret er efter en lille uge endnu ikke kommet.
Det er ifølge andre medier Kirsten og Kurt Kirke­gaard, der tidligere drev Familierestauranten i Rindby, der sammen med sønnen Kasper har istandsat Chimera, der vil drive café- og butiksskib i Nordby.

Det smukt restaurerede motorskib Chimera, som i dag ligger ved J. Ring-Andersen Skibsværft i Svendborg, må vente på ny lokalplan og ny kommuneplan.

Det smukt restaurerede motorskib Chimera, som i dag ligger ved J. Ring-Andersen Skibsværft i Svendborg, må vente på ny lokalplan og ny kommuneplan.

Ballade om placering
Balladen opstod, da Venstre påpegede, at formanden for ENT-udvalget angiveligt havde lovet Chimera-ejerne en plads foran Fanø Krogaard. Der er dog ingen notater eller referater fra det møde, hvor dette løfte skulle være givet, har man kunnet læse i den hårde debat i Fanø Ugeblad. Men nu kommer plangrundlaget som nævnt på plads. Så må tiden vise, om Chimera sejler til Fanø og lægger til kaj.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top