Ny forening bag ’Svenskeren’

FORENING – Bådebroen ’Svenskeren’ har nu fået en forening til bevarelse af de i dag faldefærdige rester af den tidligere mole. Før lystbådehavnens etablering var det ’her man lærte at sejle’, og navnet kommer fra den første bådebro, der blev bygget af træ fra et strandet svensk skib.

Fanø Kommune havde i april besluttet at fjerne ’Svenskeren’ af hensyn til sikkerheden for senere at genopføre den igen. Det kom først fannikerne rigtig til kendskab, da entreprenøren var klar den 4. juli. En fredelig demonstration blev hurtigt arrangeret, og nu er demonstranterne og andre med interesse for Fanøs maritime kultur samlet i den nystiftede forening ’Bevar Svenskeren’.

49 tegnede medlemmer og en bestyrelse på syv blev resultatet af mødet på Galleri Enggaard den 11. juli.

Blandt initiativtagerne er Ole Huus, der sidst stod for renoveringen tilbage i ’70erne. Før da havde hans far også vedligeholdt ’Svenskeren’. Næste gang kan det blive tredje generation Christian Huus Stephansen, der var med til den stiftende møde.

Foreningen går mu i gang med at rejse de nødvendige midler på ca. 400.000 kr., som en renovering anslås at koste. Der vil blive taget kontakt til kommunen og søgt etableret et tæt samarbejde.

Foreningen kan kontaktes vis deres facebook profil ‘Bevar Svenskeren’ eller ved at kontakte et medlem af bestyrelsen.

Herdis Enggaard Poulsen, formand

Else Reiffenstein, kasserer

Stinne Berg, sekretær

Peer Hus

Chistian Huus Stephansen

Margit Enggaard Poulsen

Niels Brinch

Ole Huus (suppleant)

Tags

Relaterede artikler

Top