Vinterbadernes saunahytter åbnet med stil

Borgmester Sofie Valbjørn og formand for Vinterbaderne Fanø, Nick Mehlsen, havde glemt badetøjet.

Hele artiklen i PDF-format

VINTERBAD – Meget passende var det isnende koldt, da foreningen Vinterbaderne Fanø 2. Påskedag kunne indvie sine tre nye ’tønder’ med sauna og omklædning nederst på P-pladsen ved færgen.

Projektet har været længe undervejs, og det undlod borgmester Sofie Valbjørn da heller ikke at nævne i sin indvielsestale.

”I er ikke kommet sovende til det, og jeg har fulgt processen fra sidelinjen. En medarbejder i forvaltningen sagde i starten, at I måtte indstille jer på at skulle arbejde på projektet i tre år. Det troede du heldigvis ikke på, for så var du nok ikke gået i gang,” sagde Sofie Valbjørn med et smil til Nick Mehlsen, formand for Vinterbaderne Fanø og primus motor på projektet.

En fælles sauna – og de to omklædningshytter er selvfølgelig kønsmarkeret i den rigtige stil

”Men det holdt stik med tre år, og det ærgrer mig. Det er et rigtigt projekt for Fanø og noget, jeg gerne vil se meget mere af: At borgere har en idé, tager teten på det og får noget til at ske,” understregede borgmesteren og erkendte, at kommunen til gengæld skal være mere på tæerne.

”Vores opgave som politikere og forvaltning er så at understøtte projekter som det her og borgere med gode ideer. Det mener jeg, at vi godt kan blive bedre til på Fanø – det skal vi blive bedre til. Vi skal være hurtigere og opmuntre, så man oplever, at kommunen er en medspiller og ikke en modspiller. Tak fordi I går forrest og viser vejen – det er den her vej, vi skal,” sagde Sofie Valbjørn og svang saksen over den røde snor.

De hyggelige små hytter er lavet af firmaet Knudsens Plantage ved Holstebro, to styk til dame- og herreomklædning samt én til fælles sauna.

”Ideen startede med de her, men ud fra medlemmernes ønsker tegnede vi så en lidt større sauna med udsigt over digt. Det var ikke alle, der syntes det var en god idé, så nu er vi faktisk tilbage til udgangspunktet,” fortæller Nick Mehlsen, som er godt tilfreds med resultatet.

Totalbudgettet er 280.000 kr., og man mangler at finde de sidste 100.000 kr. til udendørs brusere, kloakering og terrasser mellem tønderne for at holde dem rene for salt og grus.

Foreningen går nu på lokal sponsorjagt – bl.a. med forventning om, at de nuværende 54 medlemmer vil være omkring tredoblet inden Jul.

Øens supermarkeder havde sponseret en fin lille buffet med ægte morgenkomplet, dvs. inklusive en lille brændevin til at give lidt indre varme. Og trods kulde og lavvande sprang tre friske gutter i baljen efter indvielsen.

 

 

 

Relaterede artikler

Top