Udvalget for bæredygtighed savner flere medlemmer

Gruppearbejde på møde om bæredygtighed på Fanø

Borgermødet om bæredygtighed trak 40 borgere til. Fire vil med i særligt udvalg

BÆREDYGTIGHED – Fanø har en energistrategi, nu skal den også have en plan for bæredygtighed. Derfor var der tirsdag den 1. oktober borgermøde på Fanø Skole, og det havde trukket 40 borgere til.
De skulle blandt andet tage stilling til, om de ville deltage i en paragraf 17-udvalg samme med tre politikere.
Der er plads til otte borgere, men der meldte sig desværre kun fire, fortæller planlægger i Fanø Kommune Malene Kofoed Bielefeldt, der var ordstyrer og oplægsholder på mødet. Hun håber, de sidste melder sig på falderebet. Der var deadline efter avisens deadline, så vi kan ikke fortælle, om det lykkedes.
På mødet indledte borgmester Sofie Valbjørn (Å) med en opfordring til at sætte turbo på den grønne omstilling, så vore børn får en god planet at bo på.

Lavthængende frugter
”Der er mange emner at tage fat i, men hvor får Fanø mest ud af det? Hvad giver mest mening, og hvor er de lavthængende frugter? Det er dejligt at se jeres engagement. I samspil kan vi for alvor rykke” sagde hun.
Malene Bielefeldt pegede på en række områder, man kunne tage fat i: Mere biodiversitet, mere natur i byerne, flere grønne åndehuller, flere grønne tage og facader, mere genbrug, mindre spild, borger til borger-hjælp, bedre byplanlægning, bæredygtig mobilitet, mere eldrevet trafik, mere kollektiv trafik, mere økologi, grønne fællesskaber og at give de unge dannelse og viden om bæredygtighed.
Efter oplægget gik de fremmødte borgere i gang med at brainstorme, og stikord som involvering af turisterne, flere lokale råvarer samlet ét sted, egen brændeproduktion, en bilfri ø og meget mere. Og så var der gruppearbejde.

Borgmester Sofie Valbjørn (Å) i samtale med Kirsten Poulsen og Niels Gleerup.

Borgmester Sofie Valbjørn (Å) i samtale med Kirsten Poulsen og Niels Gleerup.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top