Tyske Erhard Bühner åbnede det ny turistkontor på havnen

Tyske Erhard Bühner, der i årtier har holdt ferie på Fanø, fik æren af at klippe det røde bånd ved indgangen til det nye turistkontor på Langelinie i Nordby. Her er han flankeret af Hans Peter Folmann (tv.) fra Destination Vadehavskysten og, i midten, borgmester Frank Jensen.

Adskillige gæster tog del i begivenheden, der udviklede sig til en lille folkefest med taler, grillpølser, fadøl og sodavand både ude og inde på Langelinie i Nordby

Hent artiklen som PDF her

TURISME – De fik en god idé hos Destination Vadehavskysten, da de skulle åbne det nye turistkontor på Langelinie 5 i Nordby. Faktisk har organisationen fået adskillige gode idéer for at styrke turismen i Esbjerg og Fanø kommuner – men ideen på åbningsdagen var, at det naturligvis skulle være en turist, der klippede det røde bånd.Og sådan blev det. Des­tinationens destinationschef Hans Peter Folmann og Frank Jensen, der både er borgmester på Fanø og medlem af organisationens bestyrelse, holdt korte taler ved indvielsen – men det blev tyske Erhard Bühner fra Lemgo nær Bielefeldt, der fik æren og ’saksede’ båndet ved indgangsdøren. Herefter var der ’åbent turistkontor’ i et par timer for de mange gæster og gratulanter, der var mødt frem.Åbent turistkontor bliver der også på alle hverdage i fremtiden, nemlig fra klokken 10 til 16 på mandage og fra klokken 10-14 fra tirsdag til fredag. Indenfor vil turister og andet godtfolk blive betjent af Anne Katrine Holst, der for nylig er flyttet til Fanø fra Ry ved Silkeborg.Såvel Hans Peter Folmann som Frank Jensen roste og takkede de mange mennesker, der har været involveret i arbejdet med det nye turistkontor – og begge var helt enige om, at placeringen så tæt ved færgelejet er optimal.


Så mens færgerne Fenja, Menja og Grotte på åbningsdagen og i pendulfart sejlede langt flere mennesker til Fanø, end de tog med tilbage til fastlandet, var der dannebrogsflag, fest fadøl, sodavand og grillpølser til alle på fortovet udenfor det ny turistkontor. Dagens traktement stod Fanø Bryghus og Slagter Christiansen for.

Tekst og foto: Jens Bytoft

Tags ,

Relaterede artikler

Top