Tønder stadig velkommen i Destination Vadehavskysten

Fredelig generalforsamling i Destination Vadehavskysten. Fanøkandidat topscorer

Hent hele artiklen som PDF her

TURISME – Første ordinære generalforsamling i Destination Vadehavskysten onsdag den 28. april forløb uventet fredeligt og uden de store diskussioner. Om det skyldes den virtuelle og fremmedgørende form – den blev afviklet på YouTube med Weststream fra Fanø som teknisk arrangør – er umuligt at sige. Deltagelsen svingede mellem 56 og 102, flest var på under valget til bestyrelsen.
Freden kan jo også skyldes, at formand Claus Pedersen ikke veg uden om, når det gjaldt en forklaring på, hvorfor Ribes og Fanøs turismemedarbejdere skal sidde på et kontor i Esbjerg. Mere om det senere.
Vi tager dog en meget vigtig udmelding om Tønder Kommune, der som bekendt sprang fra midt i forløbet, først:
”Efter et møde 16. juni 2020 hørte vi desværre ikke mere fra Tønder. Men Tønder kan tilslutte sig med dags varsel, det er vore vedtægter klar til,” sagde formanden.

Fordybelse om vinteren
Tilbage til det punkt om lokale medarbejdere, som Markedsføring Fanø pegede på før generalforsamlingen.
”Vi har et destinationskontor i Esbjerg, og det ser ud til, at vi får mulighed for administrative enheder alle steder. De forbliver bemandede, og der bliver gode muligheder for at betjene turisterne. Om vinteren kan de 11 ansatte så fordybe sig i andre opgaver sammen på destinationskontoret,” sagde han.
Ingen fra Fanø tog ordet, men da der var bestyrelsesvalg, kunne man godt mærke, at Destination Fanøs indmeldelse af alle deres 80 medlemmer i høj grad slog igennem. Bestyrelseskandidat Marianne Milter Bay fra Fanø Firmaevent blev topscorer med 35 procent af de afgivne sms-stemmer.

Marianne Milter Bay fra Fanø Firmaevent blev topscorer ved valget.

Marianne Milter Bay fra Fanø Firmaevent blev topscorer ved valget.

Bagefter var der et godt, faktaspækket foredrag af destinationschef Hans Peter Folmann. Videoen kan ses på vadehavskysten.dk

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Destinationsbestyrelsen

Marianne Milter Bay, Fanø Firmaevent, Heidi Maimburg, Ribe Byferie og Mark Mikkelsen, Cafe Guldægget Esbjerg, blev direkte valgt på generalforsamlingen.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen, udvalgsformand Karen Sandrini, direktør Claus Pedersen Ribe Vandrerhjem og direktør Mie Hyttel, Hjerting Badehotel, alle udpeget af Esbjerg Kommune.s byråd.
Borgmester Sofie Valbjørn, udvalgsformand Christian Lorentzen, indehaver Hanne Thyssen, Danibo Feriehusudlejning og direktør Sofie Jansen, Fanø Bryghus, udpeget af Fanø Kommunes byråd.

Tags

Relaterede artikler

Top