Suset og den ultimative frihed tænder ’kaffesøster’ Birthe

Birthe Simoni-Strandholdt fra Tre Søstre i Sønderho ville køre selv, så nu styrer hun sin egen Harley-Davidson

Hent originalartiklen som PDF her

FRIHED – Vi kender hende bag disken i den populære café Tre Søstre i Sønderho, som hun med stor succes har drevet siden 2015.
Men når Birthe Simoni-Strandholdt holder fri, har hun længe nydt at sidde bag på sin mand Finns motorcykel.
Nu har hun imidlertid selv taget motorcykelkørekort og købt sig en Harley-Davidson.
Næste år runder Birthe de 60, så nu var tiden moden til, at drømmen om en Harley skulle udleves. Birthe er derfor lige blevet optaget som aktivt medlem af Fanø MC efter flere års støttemedlemskab.
”Vi er 16 aktive medlemmer i MC Fanø,” fortæller Birthe, der har fået interessen for at køre motorcykel via sin mand Finn Simoni-Strandholdt. Han er ligesom fruen selvstændig erhvervsdrivende, bedre kendt, som Sønderho Maleren.
”Det blev en dyr kop kaffe,” siger Finn og smiler ved tanken om, hvordan han mødte Birthe i caféen Tre Søstre for fire år siden, hvor han var forbi med sin bedste ven Per Svenningsen til kaffe.

En kæk anmodning
”Per kendte Birthe i forvejen, og han fik derfor et stort kram, da vi kom forbi efter en kop kaffe,” fortæller Finn og fortsætter:
”Så slog jeg til og spurgte sådan lidt kækt, hvad med mig?”
Finn fik sit knus, og resten er historie, som man siger. Et halvt år senere flyttede Finn fra Svendborg til Fanø og købte et hus i Sønderho sammen med Birthe, der husker tilbage på timerne i køreskolen.

Birthe Simoni-Strandholdt. Foto: Tatjana Schantz-Johnsson, Fanø Posten.

Birthe har selvfølgelig som fuldgyldigt medlem af motorcykelklubben MC Fanø et rygmærke.

”Det var lidt anderledes at sidde der til motorcykelteori i Esbjerg med en masse unge gutter, der indimellem drillende kaldte mig for ’bedste’, altså på den kærlige måde, jeg blev ikke krænket,” fortæller Birthe med et lunt smil, og tilføjer:
”For os er det den ultimative frihed at køre på motorcykel, og det sker tit, at vi kører impulsivt rundt på ture i Danmark eller videre ud i det blå i hele Europa, helt uden planer for, hvor vi ender. Det er ikke længe siden, at vi sad på en pub i Kolding og blev enige om, at vi skulle da videre til Ærø. Det er virkelig det fedeste ved det her motorcykelliv,” siger Birthe, der fik sit kørekort i august sidste år og to dage senere var på sommerferie i tre uger på motorcykel.
”Jeg elsker det i al slags vejr,” siger hun.

Støvle med Harley-emblem. Udstyret skal være i orden, når man kører Harley. Foto: Fanø Posten

Støvle med Harley-emblem. Udstyret skal være i orden, når man kører Harley.

Til september skal Birthe og Finn til European Bike Week, et verdenskendt bikertræf ved søen Faaker i Østrig. Det er Europas største med deltagere og brands fra hele verden.
”Det er 25. gang, træffet afholdes, og der kommer mere end 100.000 bikere derned,” fortæller Birthe, der glæder sig til motor­cykelturen til Østrig på små 1400 kilometer.

En lille engleklokke skal passe på Birthe. Foto: Fanø Posten

Den lille engleklokke skal passe på Birthe.

”Det er sjovt at hænge ud med så mange mennesker med den samme interesse som en selv. Samtidig er det en fantastisk oplevelse at køre rundt på de snoede, panoramiske ruter i alperne,” tilføjer Finn.

Nøglevedhæng til Birthe Simonis Harley-nøgler. Foto: Fanø Posten.

Det rosa nøglevedhæng er en gave fra Finn.

Mødes i Tjekkiet
”I år kører vi selv afsted først, og så mødes vi med resten af MC Fanø i Tjekkiet og kører sammen videre til træffet og senere retur hjem sammen til Danmark igen,” slutter Birthe, der nyder både køreturene og fællesskabet omkring en aktiv hobby.
God tur herfra, rock’n roll!

Tekst og foto: Tatjana Schantz Johnsson

 

Relaterede artikler

Top