Støttekroner til fire Fanø-projekter

Det er luksustelte som dette, Rødgaard Camping har fået LAG-støtte til. Luksusteltene er komfortabelt indrettet med rustikke træmøbler, køleskab, gode senge, og der er indlagt strøm. Hvert telt står på en stor terrasse med havemøbler, parasol og grill udenfor. Foto: PR.

PROJEKTER – Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde var for alvor trukket i arbejdstøjet, da de tirsdag den 26. februar mødtes på Fanø for at behandle de 18 indsendte LAG ansøgninger til første ansøgningsrunde i 2019. Der skulle tages stilling til 11 ansøgninger fra Varde og syv ansøgninger fra Fanø, og det var marginalerne, der blev afgørende.

Fire ud af de syv Fanøprojekter fik tilsagn om støtte.

Energibesparelser

Fanø Night & Stay i Nordby, som har til huse i en del af den tidligere søfartsskole, modtager 78.275 kr. til at foretage energiforbedrende tiltag på bygningen. Fanø Night & Stay er med til at øge overnatningsmulighederne for individuelle og større grupper, og de energibesparende foranstaltninger skal hjælpe til med at reducere driftsomkostningerne og dermed øge konkurrenceevnen.

Mødested med brætspil

Albus nimbus design, Nordby, modtager 50.000 kr. til at etablere et mødested, Værftet, med udskænkning af lokale drikkevarer og med muligheden for at spille diverse brætspil og se en fodboldkamp. Yderligere skal lokalet benyttes til design og fremstilling af unikamøbler skabt af materialer fra de historiske huse, som renoveres på Fanø. Mødestedet etableres, hvor Fanøs sidste skibsværft lå.

Renovering af kro

Sønderho Kro kan se frem til 104.690 kr. til renovering den eksisterende tilbygning til køkkenet for at opnå muligheden for hurtig omstilling og gennemgang til kroens køle- og fryserum. Målet med projektet er at gøre kroen bedre rustet til at styrke sine aktiviteter i lavsæsonen og derved at kunne fastholde arbejdskraft i denne periode.

Glampingtelte

Eksempel på indretning af et ‘glampingtelt’. Foto: PR.

Rødgaard Camping I/S, Rindby, modtager 100.000 kr. til at investere i luksustelte til det såkaldte ’glampingsegment’. Rødgaard Camping oplever stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder og ønsker at blive de første på øen til at tilbyde en luksusudgave af overnatning i naturen, i luksuriøse ’glampingtelte’. Projektet skal sikre fortsat udvikling af campingpladsen og har ligeledes til formål at øge antallet af arbejdspladser på øen.

Ifølge indehaver Louise Haubjerg gås der ikke på kompromis med komfort og kvalitet. Luksusteltene er komfortabelt indrettet med rustikke træmøbler, køleskab, gode senge, og der er indlagt strøm. Hvert telt står på en stor terrasse med havemøbler, parasol og grill udenfor

Ny ansøgningsrunde

Næste ansøgningsrunde for midler fra LAG Fanø-Varde har frist den 27. august 2019. Alle projekter, der er med til at opfylde målene i LAG Fanø-Vardes udviklingsstrategi kan komme i betragtning. Der er 650.000 kr. til uddeling.

Ansøgere opfordres dog forinden til at kontakte en af de to koordinatorer, Jacob Bay eller Lisbeth Højvang Linding, for yderligere information eller hjælp til udarbejdelse af ansøgning. Der afholdes desuden informationsmøder LAG midlerne allerede den 22. og 23. maj 2019. Man kan se mere på lag-fanoe-varde.dk

Tekst: Finn Arne Hansen

 

Relaterede artikler

Top