Påskeinspiration fra naturen fanger børnehavebørn på Fanø

Prøv at naturfarve dine påskeæg sammen med dine børn. De vil elske det

Hent hele artiklen som PDF her

PÅSKESJOV – Fanø Børnehave og Vuggestue har været i naturen for at finde farver til spiselige påskeæg.
”Vores tema på læreplanen om natur, udeliv og science er god inspiration til alverdens aktiviteter for børnehaven her på Fanø, hvor naturen banker på lige uden for døren,” siger pædagog Carina Ankersø.
”Vi har naturvejleder Marco Brodde tilknyttet, og han tog os på en tur i første omgang for at kigge på farver, og han kan virkelig sit kram og er god til at fange børnenes opmærksomhed. De kogte æg er lagt i lage i diverse lækkerier som gurkemeje og desuden blåbær, rødkål, løgskaller, eddike og spinat.”

Kun naturmaterialer
”Vi har også bundet strømper rundt om æggene og lagt vintergækker ved indeni strømpen, så de giver et mønster på æggene, siger femårige Hjalte Josefsen med stor begejstring.
”Vi er tæt på naturen,” understreger han klogt.

 Dette æggehold består af Hjalte Josefsen (tv.), Louise Brunbjerg, Phineas Rold og Jacob Sonnichsen.


Dette æggehold består af Hjalte Josefsen (tv.), Louise Brunbjerg, Phineas Rold og Jacob Sonnichsen.

Og det er man ikke et øjeblik i tvivl om, når man ser de fine og farverige æg, der er blevet til udelukkende ved hjælp af farvning med diverse naturmaterialer, der har trukket i skåle med vand og eddike.
”Når vi kommer lidt nærmere påske, holder vi en påskefrokost og fejrer forårets komme inden ferien med nogle lækre æggemadder,” slutter Carina Ankersø.
Se også kitchen4kids.dk.

Tekst og foto: Tatjana Schantz Johnsson

Relaterede artikler

Top