Nye forpagtere af Nørby Kro sendt tilbage til start

Anne Andreasen og Thomas J. Element fra Nordby nåede at være kroforpagtere i få dage, før coronakrisen sendte dem til tælling. Nu er de endelig i gang igen

Hent hele artiklen som PDF her

RESTAURANTLIV – Den 8. marts 2020 åbnede Anne Andreasen, 41 og Thomas J. Element, 47, Nørby Kro i Nordby som helt nye kroforpagtere. Men som i et andet spil Ludo blev parret allerede få dage senere sendt tilbage til start, da statsministeren varslede lukning af alle restauranter fra 18. marts. Men nu er de efter den anden genåbning klar til kamp for deres kro.
”Det værste var, at jeg havde afhændet mit rengøringsfirma, A Proper. Men vi fik heldigvis lidt arbejde for MJT Rengøring,” fortæller hun.

Anne Andreasen og Thomas Element i ’personalehjørnet’ ved køkkenet. De har ikke planer om store ændringer af Nørby Kro. Konceptet er stadig hygge og god kromad i pæne portioner.

Anne Andreasen og Thomas Element i ’personalehjørnet’ ved køkkenet. De har ikke planer om store ændringer af Nørby Kro. Konceptet er stadig hygge og god kromad i pæne portioner.

Opgav hurtigt takeaway
Takeaway opgav de hurtigt, da det ikke kunne betale sig.
”Men nu skal der gang i kroen,” siger hun med beslutsomhed i stemmen. Og Thomas supplerer:
”Og starten her i Kristi himmelfartsferien har været forrygende. Alt var optaget i restauranten og i værelserne,” smiler han.
De har dog fået en hård start. En omsætning på to millioner kroner er forduftet op i den blå luft, og de nåede at ansætte personale, inden nedlukningen kom. De har en oldfrue samt to kokke plus løsarbejdere at lønne. Så det har været dyrt.
”Men kroejeren, Ivar, har været meget hjælpsom, og vi er nu ved at søge kompensation baseret på den omsætning, der var i hans firma for et år siden,” fortæller Thomas, der tidligere har drevet Havnekiosken i Nordby.
Anne har en baggrund i branchen. Hun startede som opvasker som 13-årig, og hun har arbejdet som tjener og overtjener på blandt andet Operaen, Frederiksminde Kro og d’Angleterre. Den rolle har hun også på Nørby Kro. Thomas står for administration, regnskaber og alt det, ’der falder ned mellem stolene’.

Umuligt med frokost
Lige nu kan de kun have 65 gæster i restauranten mod normalt det dobbelte, så det kunne være fristende også at åbne for frokostgæster:
”Men vi har ikke rigtigt de udendørsfaciliteter, som kunderne forventer i forbindelse med frokost,” siger Thomas.
Lige nu har de derfor valgt at fortsætte med den linje, som kroen er kendt for: God kromad i pæne portioner.
”Man skal ikke sidde hos os med en pincet og pille i småbitte anretninger. Og når vi sælger en rødspætte, så er det en stor klasse a-rødspætte, der fylder hele stegepanden,” griner han.
Når sommeren kommer, vil de formentlig justere og forny menukortet lidt, men priserne skal blive nede på jorden.
Værelserne, der er pænt store med deres 24 kvadratmeter, har fået en lille, kærlig hånd, men der er ikke lavet meget om.

Det er forsommer, og regeringen tillader igen restauranter at holde åbent. Så Anne og Thomas på Nørby Kro kan smile igen.

Det er forsommer, og regeringen tillader igen restauranter at holde åbent. Så Anne og Thomas på Nørby Kro kan smile igen.

”De er et stort aktiv. Næsten alle værelser har egen terrasse, det er lidt unikt,” bemærker Thomas.
De gæster, der er kommet i de første dage, har været en blanding af glade gengangere og helt nye gæster:
”Vi har en del danskere, der fortæller, at når de nu ikke kan komme til udlandet, så laver de ’øhop’ herhjemme,” fortæller Anne Andreasen.
De har også haft spøjse oplevelser. To par fra Sjælland fortalte for eksempel, at de i løbet af deres ophold havde købt et af de fritidshuse, der snart skal opføres på den gamle supermarkedsgrund ved Fanø Bad!

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top