Maleriet af Kaptajnsgaarden er nu hjemme i Sønderho

Finn Godsk fra Viborg har nu overrakt maleriet af Kaptajnsgaarden til gårdens ejer, Nicolai Mallet

LOKALHISTORIE – Så kan vi bringe slutningen på historien om det Jakob Agersnap-maleri, som Finn Godsk fra Viborg ville forære til den nuværende ejer af gården på billedet i Sønderho. Der er tale om Kaptajnsgaarden på Vester Storetoft, og ejeren, advokat Nicolai Mallet fra København, har nu fået maleriet overrakt.
”Tusind tak! Det skal lige renses, og så får det en hædersplads i huset,” sagde den ny ejer af maleriet, der gav frokost på kroen til gengæld.
Han fortæller, at hans forældre, der var fra Hamburg, købte gården i 1959 efter at være faldet pladask for Sønderho. Det kunne lade sig gøre, fordi reglerne først blev strammet i 1960. I 1968 flyttede de permanent ind, og han er derfor opvokset på gården og har gået i ’den stråtækte’. I 1979 flyttede han til København for at studere. I dag fungerer den som sommerbolig for familien.

Finn Godsk overrækker Jacob Agersnap-maleriet til Nicolai Mallet. Set skal renses og får en hædersplads, lover den ny ejer.

Finn Godsk overrækker Jacob Agersnap-maleriet til Nicolai Mallet. Det skal renses og får så en hædersplads, lover den ny ejer.

Billedet er en gave, fortæller Sonja Nielsen fra Nordby til Fanø Posten.
”Alle børnene fik samme maleri af gården i bryllupsgave, så det var nok Ellen, der fik dette, da det er hendes søn, Finn Godsk har arvet det efter,” forklarer hun, der er barnebarn i familien, der ejede gården frem til 1956.
Forældrene til de otte børn på gården var Peder Nielsen Jensen og Sørine, født Thøgersen.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top