Henning er nyt medlem af byrådet for Fanø Lokalliste

Det ny byrådsmedlem for Fanø Lokalliste vil gerne være spidskandidat

Hent hele artiklen som PDF her

Da Henning Kjærgaard (efternavnet Kjeldgaard er forkert i den trykte avis, red.) vågnede tirsdag den 20. april, var han pludselig medlem af Fanø Byråd. På byrådsmødet den 19. april fik Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste nemlig lov til at trække sig i utide fra sit borgerlige ombud som byrådsmedlem. Og Henning var listens førstesuppleant og havde sagt ja til at overtage pladsen.
Med den følger omgående stor indflydelse, da han arver hendes plads i det magtfulde økonomiudvalg og hendes plads i Erhvervs, natur- og teknikudvalget. Hans forudsætninger er dog gode, idet han har været social- og kulturchef i kommunen.
Vi møder ham ved lystbådehavnen i Nordby for at høre lidt mere om ham og hans ambitioner i politik. Men først har han noget, han gerne vil sige:
”Jeg og listen vil gerne sige Kristine en stor tak for hendes store, vigtige og årelange arbejde i byrådet. Hun har været ihærdig og flittig,” siger han med eftertryk.
Men hvorfor lokalpolitik?
”Jeg stillede op ved valget i 2017, fordi det var en tværpolitisk liste, og jeg syntes, det kunne være spændende at være med til at påvirke den og kommunen. Ja, jeg skal jeg træde i nogle store fodspor, men jeg må bare gøre det på min måde. Og der er meget, jeg interesserer mig for. For eksempel digerne. Jeg kunne for eksempel godt tænke mig, at det blev gjort muligt at gå på digerne fra Nordby mod Rindby. Der er nogle smukke naturområder, man ikke kan se på grund af digerne. Man har gjort det andre steder, for eksempel i Tyskland, så det kan lade sig gøre,” påpeger han.
Han vil også gerne se mere liv ved stadion i Nordby:
”Man burde gøre noget ved stadionområdet. Vi har ikke andre grønne områder i Nordby, nu hvor Realen-grunden bebygges. Kunne man få fitness-redskaber, borde og bænke til familieudflugterne, udvikle lidt på atletik-tilbuddene?”
Han er også en stor fan af Destination Vadehavskysten, som han håber bliver en stor succes. Og han glæder sig over, at Fanø får en elfærge, som listen foreslog for år tilbage. Han vil dog ikke tage æren for, at det sker til efteråret.
Henning er villig til at stille op som spidskandidat.

Blå bog Henning Kjærgaard

Byrådsmedlem Henning Kjeldgaard, Fanø Lokalliste.

Byrådsmedlem Henning Kjærgaard, Fanø Lokalliste.

  • 68 år, gift, tre voksne børn, bor i Rindby
  • HK-uddannet på Fanø rådhus
  • Medlem af Folkeoplysningsudvalget som repræsentant for FOF Vest
  • Er medlem af FOFs hovedbestyrelse
  • Medlem af Fanø Byråd for Fanø Lokalliste
  • Medlem af økonomi- og ENT-udvalget
  • Tidligere social- og kulturchef i Fanø Kommune
  • Har arbejdet i Esbjerg, Vejle, Rødding og Skærbæk kommuner
  • Vendte tilbage til Fanø Kommune i 2006
  • I sin fritid elsker han at gå og cykle lange ture, at læse historiske bøger og biografier. Når han rejser med fruen, er det gerne til Italien

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top