Fra brandslukning til jobbet som Fanøs kommunaldirektør

Lars Møldrup er uddannet installatør og mangeårig chef i det offentlige. Fra 1. november er han øverste embedsmand i kommunen

Hent hele artiklen som PDF her

KOMMUNALT – Så er den næstsidste – og øverste topchef – i den kommunale administration på Fanø fundet. Den sidste bliver velfærdschefen. Ny topchef bliver Lars Møldrup, 55 år, fra Esbjerg. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for det fælleskommunale selskab Brand & Redning Sønderjylland. Han har desuden en lang lederkarriere i bagagen fra Esbjerg, Forsyningen og Tønder kommune, hvor han var fagchef.
”Vi har haft en veltilrettelagt ansættelsesproces og et enigt byråd, og jeg er derfor sikker på, at Lars Møldrup er den helt rigtige profil til at bære depechen videre og skabe fortsat fremdrift i vores kommune. Han er ihærdig, vellidt og visionær, og så har han et godt blik for området, de menneskelige, organisatoriske og politiske dimensioner, som en kommunaldirektør skal mestre,” siger borgmester Sofie Valbjørn.

Klædt på til opgaven
Lars Møldrup, som redaktøren henter ved færgen, inden han skal op til skolen for at blive interviewet til 10. klasses-avisen, glæder sig til at prøve kræfter med topjobbet i Fanø Kommune.
”Det er spændende og meningsfuldt at stå i spidsen for en kommune, der spiller en nøglerolle i borgernes hverdag. Fanø Kommune har en masse at byde på, når det gælder kvalitet i kerneopgaven, bosætning, turisme og erhvervsudvikling. Jeg glæder mig til at realisere potentialerne i samarbejde med politikerne, borgerne, erhvervslivet og organisationens øvrige ledere og medarbejdere,” siger den kommende kommunaldirektør, der føler sig godt klædt på til opgaven.
”Jeg er vant til at samarbejde med politikere og presse. Og jeg er åben og fair, hvis det går begge veje. Og jeg har fuld opbakning hjemmefra,” lyder det.
Lars Møldrup er installatøruddannet, suppleret med en række lederuddannelser herunder en Master fra DTU. Han er gift med børnehaveklasseleder Merete Tarp Møldrup. De har tre voksne børn og planlægger at blive boende i Esbjerg.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top