Feriehus-bookinger på vej i rekord

FERIEHUSE – 2016 tegner til at blive endnu et godt år for udlejningen af sommerhuse på Fanø.

”Sådan som bookingerne ser ud lige nu, så kommer vi til at mangle huse i højsæsonen”, konstaterer afdelingsleder Anne-Grete Madsen, Dancenter.

”Vi er ca. 15 pct. foran med bookningerne i år forhold til sidste år.”

Andre bureauer på Fanø bekræfter tendensen med større og tidligere efterspørgsel.

”Mange gæster har booket dette års feriehus allerede ved afslutningen af ferien i 2015”, siger bureaumedarbejder Charlotte Levandowski fra Fanøhus.

Også hos Fanøs største lokale bureau venter man et godt år.

 

Længere ophold

”Vi har også flere bookninger på nuværende tidspunkt og tror, at 2016 vil blive et seriøst vækstår for Fanø,” fortæller Hanne Thyssen fra Danibo.

”Jeg fornemmer, at vi er tilbage i de gamle feriemønstre fra før krisen, hvor der bookes længere ophold.”
Tendensen bekræftes også nationalt, hvor en netop offentliggjort statusanalyse af turismen i Danmark viser en samlet vækst på 5 pct. i 2015.

Omkring 80 pct. af turisterne på Fanø er tyskere. Delstaternes spredning af ferieterminerne over en længere tidsperiode i 2016 betyder, at der kan lejes flere ferieuger ud på Fanø.

 

Uro i Syderuopa

Ifølge Anne-Grete Madsen fra Dancenter kan den forventede vækst måske også hænge sammen med uroen i Sydeuropa samt den aktuelle flygtningekrise.

Turisterne ser Danmark som et sikkert sted at holde ferie, fordi der er fred i vores del af verden, understreger bureauerne samstemmende.

I forbindelse med den store efterspørgsel på sommerhuse i højsæsonen, hører bureauerne i øvrigt gerne fra sommerhusejere, som har ledige uger i juli eller august, så alle der ønsker at besøge Fanø, også kan få muligheden.

 

 

Relaterede artikler

Top