Fabelagtige Fanø-dyr hitter

Kristian Sidelmann fra Fablewood har svært ved at få armene ned efter stort salg

Hent hele artiklen som PDF

IVÆRKSÆTTERI – Træ- og magnetfigurerne fra Fablewood, som Kristian Sidelmann fra Nordby og hans forretningspartner Rasmus Fiil Svarrer i Odense, har skabt, er for alvor ved at blive et hit.
Otte nye dyr i serien gav i september et salg på Kickstarter.com på 700.000 kroner, fordelt over hele verden, udvalgte Imerco-butikker er begyndt at sælge figurerne, og det lille firma har fået råd til at ansætte en ’social media strategist’ – en ekspert i at markedsføre produkter på de sociale medier som Instagram og Facebook. Hun er nøje udvalgt efter at have været tilknyttet som en af flere dygtige, højtuddannede Lead the Talent-praktikanter.
”Hun turde sige: Det her gør I ikke godt nok, og det tager jeg hatten af for,” fortæller Kristian.
Så nu er de fire ansatte, inklusive en sælger, der er alderspræsident. Og en meget effektiv en af slagsen, fortæller Kristian.
”Jeg må indrømme, at det er svært at overlade noget, der er ens hjertebarn til andre, når man er perfektionist. Det er svært at lede, man bliver afbrudt hele tiden. Men det er nødvendigt,” erkender han om den svære opgave med at uddelegere sine egne opgaver til andre medarbejdere.

Kristian Sidelmann med et udvalg af de 16 dyr, Fablewood nu udbyder.

Kristian Sidelmann med et udvalg af de 16 dyr, Fablewood nu udbyder.

Undervejs mod modningen af firmet har der naturligvis været bump på vejen. De havde store problemer med kvaliteten af den ny giraf og måtte bestille en ny sending. Så gik der ged i en database, så køberne fik andre køberes produkter og skulle hente dem i andre landsdele. Og lukkemagneter i æskerne, der blev rustne på grund af fugt på et lager, gav skader på æskerne. Jo, man keder sig ikke som virksomhedsejer.
”Men man lærer af det og vokser af det. Og det er fantastisk at se, hvordan alle hjælper til med løsningsforslag, når det brænder på,” fortæller Kristian, der nu er i et kontorfællesskab på Færgevej med en skrædder og en skibssikkerhedsekspert.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top