Signe holder søfarten i hævd

SEJLERLIV – Fanøs flåde er ikke, hvad den har været, men søfartstraditionerne bliver stadig givet videre til nye generationer.

Det sørger bl.a. 16-årige Signe Michelsen fra Sønderho for, og hun har lige sejlet med på Tall Ships Race fra Sunderland til Esbjerg ombord på det stolte skib ’Sørlandet’ fra Norge.

Gennem de fire dages sejlads med to fire-timers vagter i døgnet fik hun en smagsprøve på klassisk sømandsliv, komplet med hængekøje i loftet under dæk, hvor hun sov endnu bedre end derhjemme.

Signe Michelsen i opholdsrummet, hvor hængekøjerne blev spændt ud under loftet – bemærk krogene med ‘værelsesnumre’.

Måske også på grund af træthed, for de frivillige skulle arbejde for sagen.

”Det var fedt, og det er jo en oplevelse, man ikke lige får hver dag. Men det var også hårdt, for man skal jo trække i de reb hele tiden,” smiler Signe, da vi møder hende ombord.

”Det er utroligt, så hurtigt man vænner sig til, at det gør ondt alle steder. Første dag var vi totalt færdige og ømme allesammen, men fra dag 2 gik det fint,” lyder det fra den gæve Sønderhoning, der forlængst har fået mod på en fremtid som søfarer.

Efter sommer starter hun på HF Søfart uddannelsen i Frederikshavn., og i 2020 skal hun med Skoleskibet Danmark på togt til Japan.

”Jeg håber også, jeg kan komme med på en ny Tall Ships sejlads næste år,” siger Signe, der ikke har det fra fremmede.

”Jeg har sejlet en del med min far i vores egen båd og har hørt alle historierne fra dengang, han selv sejlede. Så jeg har vidst siden 7. klasse, at jeg også selv ville afsted.”

Og der er da også fuld støtte fra familien.

”Livet ude på havet er så godt, at det burde alle opleve. Og Signe skal da ud og styre hele verden derfra,” siger faderen Peter Michelsen, der selv har sejlet jorden rundt flere gange gennem fem år på bl.a. container- og tankskibe.

”Hun skal da bare afsted,” siger mor Liza.

Lillesøster Mille bakker også op, selvom hun lige skal vænne sig til at undvære storesøster, når Signe er på søen.

 

Top