Shoppere fra fastlandet tager gerne til Fanø

Fanø er et besøg værd på alle årstider. Når man ikke besøger de små butikker, kan man jo gå ture i de små gader.

Fanø er et besøg værd på alle årstider. Når man ikke besøger de små butikker, kan man jo gå ture i de små gader.

Overraskende mange turister fra Ribe og Esbjerg tager til Fanø for at ’hyggehandle’. Men det går også lidt den anden vej

Hent artiklen som PDF her

TURISME – I en kæmpeanalyse om turismen på Vestkysten og i Vadehavet, som Destination Nordvestkysten, Destination Vadehavskysten og Destination Vestkysten samt Erhvervsfremmestyrelsen er gået sammen om, er der en guldgrube af information, som kan være nyttige for politikerne, turismeaktørerne og almindelige, interesserede borgere.
For eksempel kan man læse, at 40 procent af de turister, der shopper i Esbjerg, også tager andre steder hen for at shoppe videre. 24 procent af dem tager for eksempel et smut til Fanø for at lægge nogle kroner. Også de turister, der har været i Ribe, har kreditkortet fremme andre steder. 16 procent af dem har det på Fanø.
Fanøs gæster tager også pengepungen med sig til fastlandet. Det er dog kun 35 procent, der handler udenøs, måske på grund af den ret høje færgeudgift med bil og den forholdsvis lange gåtur til Torvet i Esbjerg og Broen, hvor der er mest liv. Fiskeri- og Søfartsmuseet kræver også gode vandresko.
To tredjedele af de Fanø-gæster, der drager udenøs, tager til Esbjerg for at shoppe, 28 procent tager til Ribe, 12 procent tager til Blåvand og 7 procent tager til Varde.

Fuglekik er populært
Hvad interesserer så vore gæster, når de er på Fanø? Strand og kyst ligger meget højt, 88 procent mod 92 procent i 2020. Det må siges at være uændret. Mest populære aktiviteter derefter er gåture, vandreture, badning, løbeture og cykling.
Til gengæld er interessen for ornitologi eksploderet. At se på fugle interesserede 5 procent i 2020. I 2021 udtalte hele 11 procent af de adspurgte, at de var interesseret i ornitologi. Guidede ture er også steget i popularitet, fra 3 til 6 procent af de adspurgte.
Kulturelle aktiviteter nævnes ikke specifikt, men de indgår formentlig i punktet Andet, som 12 procent svarede havde deres interesse.
Og nu til et af de mest spændende punkter i analysen: Tilfredsheden med Fanø. Og den var uændret skyhøje 91 procent fra 2020 til 2021. Her er det dog værd at bemærke, at Henne steg fra 71 til 91 procent tilfredse gæster, mens de tilsvarende tal i Blåvand var 78 i 2020 og 91 procent i 2021. Ribe lå på 95 procent i år, kun overgået af Hvide Sande med 96. Konkurrencen skærpes.
Fanøs gæster er også blevet spurgt, om de vil anbefale andre at besøge os. Her ligger Fanø uændret på 64 procent. Lønstrup topper, men her i området ligger Fanø dog på linje med Ribe og Blåvand med henholdsvis 66 og 67 procent.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top