Nyt MTB-løb over stok og sten på Fanø

Lars Rasmussen med tungen lige i munden på ‘singletrack’ i Klitplantagen.

Fanø MTB afholder for første gang ’Fanø Strand & Singletrack’. Det bliver et cykelløb over ’stok og sten’ – og på stranden.

MTB-sporet i plantagen nord for vejen til Pælebjerg ligger lige op ad den brede strand, kun adskilt af en række klitter.

”Det vil give deltagerne nogle helt nye oplevelser, at det er muligt at lave et løb som både har kørsel på stranden og i vores ’singletrack’ spor inde i klitplantagen,” fortæller Lars Rasmussen fra Fanø MTB klub.

Løbet finder sted lørdag den 27. maj og arrangeres i samarbejde med Naturstyrelsen, som har givet tilladelse til brugen af arealerne og Varde Cykelklub, der assisterer med tidtagning m.m.

Sporet byder ikke på den store højdeforskel, men der er mange tekniske passager, der vil udfordre deltagerne.

Lars Rasmussen håber på et par hundrede MTB ryttere og forventer også udenlandske deltagere til arrangementet med start og mål på parkeringspladsen ved Pælebjerg.

”Løbet er blevet omtalt på en række internationale MTB hjemmesider,” fortæller han.

Arrangøren ved også, at mange først melder sig til meget sent, når de kender vejrudsigten for løbsdagen.

At ruten i Fanø Klitplantage er både krævende og udfordrende oplevede Fanø Posten i forbindelse med fotooptagelserne til denne artikel.

Lars Jakobsen, Lars Rasmussen og Martin Wendelboe stillede op til fotografering, og det blev aftalt, at vi skulle finde et sted med ’lidt action’.

Som en af de første kom Lars Jakobsen i høj fart henover hoppet. Desværre skred cyklen, og han landede så uheldigt, at han fik flere ’trykbrud’ på rygsøjlen og er i skrivende stund fortsat hospitalsindlagt i Odense.

”Lars er ved godt mod,” fortæller Lars Rasmussen, som mener, det var en træstub, Lars Jakobsen ramte i faldet, og den var skyld i følgeskaderne.

”Vi kører altid med hjelm, og det var vist også godt den dag,” konstaterer Lars Rasmussen.

Fotooptagelserne kom i kassen nogle dage senere – uden ’flyvehop’.

dsc_5629

Lars Rasmussen (t.v.) og Martin Wendelboe fra Fanø MTB glæder sig til arrangementet den 27. maj.

Top