Martha er nu klar til sæsonen

Foreningen bag turbåden Martha af Sønderho har prøvesejlet turen til Ribe og taget hul på sæsonen

SKIBSFART – Marthas første hele sæson under ny bestyrelse og ny hjemhavn i Nordby er gået i gang. Martha fik ikke den optimale start med corona-nedlukningen og en forsinkelse af Sønderho Havns genåbning, men nu lysner det.
Besætningen har brugt flere weekender på at klargøre til sæsonen. I hold á tre har de aktive lavet motoreftersyn, lakeret dæk og malet skroget. Der er monteret vinduesviskere og VHF, og navigation er opdateret. Redningsvestene og brandslukningsudstyret er selvfølgelig også blevet efterset.

Flydebro til Nordby
”Vi har også fået afmonteret flydebroen ved Kammerslusen, planen er, at den skal ligge som landgangsbro ved Langelinie,” fortæller Torben Korsgaard fra bestyrelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

En tur til Ribe tager fem timer tur retur, viste en prøvesejlads.

En prøvesejlads til Kammerslusen tog fem timer tur-retur.
Strikkefestivalen er allerede ved at booke godt op, og der er planlagt mange sommersejladser.
”Alle besætningsmedlemmer har været på træningssejladser, så vi er bare så klar til at sejle med medlemmer og vore turister, når de kommer,” tilføjer han.

De Fanø-kvinder, der sang for dronningen, fik sejlet rosé til Pakhusbanken. Foto: Foreningen Martha.

Til dronningens fødselsdag var der en lille happening. Martha blev klædt på med signalflag og besætningen sejlede rosévin til syngende Fanø-piger ved Pakhusbanken.
En flot, trefløjet brochure er udkommet og uddelt, og det kan ses på på bookningerne. Sejlplanen kan ses på marthasonderho.dk, hvor der er et nyt bookingsystem.

Tekst: Finn Arne Hansen

Top