Det lysner for Fanø

Det kan godt ske, Fanø Kommunes økonomi er kørt i sænk af flere forskellige grunde, at vi skal af med mere i udligning, og det kan godt ske, at børneindberetningssagerne kommer til at trække lange spor og få nogle børnefamilier til at flytte.
Det er også tydeligt, at restauranterne har haft et rædselsfuldt forår på grund af coronakrisen.
For eksempel nåede det nyt forpagterpar på Nørby Kro kun at holde åbent i seks dage, før ned­lukningen kom. Støt dem, når I kan.
Men efter en vandring på en af øens smukke kirkegårde, er redaktøren af nærværende avis blevet mindet om, at Fanøs borgere har klaret værre modgang end det. Rigtigt mange søfolk, der ligger på kirke­gårdene, blev ikke ret gamle. Enkerne måtte bide tænderne sammen, flytte ind hos familie, hjælpe hinanden, få børnene til at arbejde hårdere og sætte tæring efter næring. Stormfloder har også kostet adskillige tab, både af menneskeliv og værdier.
I dag er vi et andet sted. Vi har et rigt samfund, der er kompensationsordninger, og på Fanø er sammenholdet blevet styrket. Der har været Coronabanko, der gav 50.000 kroner til de handlende, folk handler ind for de isolerede, og nu varsles der genåbning af restauranterne i et vist omfang.
Desuden strømmer det til med danske turister til sommer. Grænsen åbnes måske også. Og vores sparekasse regner ikke med de store tab.
Det lysner med andre ord. Lad os krydse fingre for en god maj – med god, høflig afstand.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top