Gratis cykler med færgen – biler til halv pris

Gratis cykler med færgen året rundt kan betyde ‘kaos’ og lange køer ved visse afgange fra Esbjerg og Fanø, som her på en af sommeren 2016’s varme sommerdage, vurderer kommerciel direktør Jørgen Jensen fra Færgen A/S.

FÆRGETAKSTER – Gratis cykel hele året og almindelig bil for 195 kr. (ø-bizz 150 kr.) fra 15. marts til 30. november. De lave priser gælder dog ikke i højsæsonen fra sidste lørdag i juni til første mandag i august.

Billetpriser Fanø færgenNye priser

Tabellen viser de nye priser gældende fra den 1. september, hvis økonomiudvalget følger indstillingen, og byrådet beslutter det på sit møde den 22. august.

Gennem flere måneder har Fanø Kommune og Færgen A/S drøftet, hvordan billetpriserne kunne tilpasses i den ovennævnte periode. En tilpasning, som ifølge lovgrundlaget kunne være trådt i kraft den 8. august.

 

Folketingsbeslutning

Folketinget har besluttet at fordele 60 mio. kr. i 2016 og 133 mio. kr. årligt fra 2017 til at gennemføre takstnedsættelser på færgeoverfarterne til en række øer, blandt andre Fanø.

”Tilskuddet må ikke benyttes til generelt at sænke priserne, men skal målrettes produkter, der kan øge antallet af gæster på Fanø uden for højsæsonen,” fortæller borgmester Erik Nørreby.

”Ved at gøre cyklen gratis og halvere prisen for en bil med fem pasagerer tror jeg, at vi kan øge antallet af en-dagsturister.”

Gratis cykler hele året er et ønske fra Fanø Kommune. Det er kommet igennem ved, at Færgen finansierer ’tabet’ i de måneder, hvor der ikke gives tilskud fra Staten.

”Gratis cykler kan blive en udfordring for os,” siger kommerciel direktør Jørgen Jensen fra Færgen. ”Vi vil gøre vores bedste for at få det til at fungere, men der må forventes, at der vil være afgange fra både Esbjerg og Fanø, hvor ikke alle cykler kan komme med,” siger han endvidere.

Udfordringer

”Særligt på ’Sønderho’, kan det give nogle udfordringer,” mener Jørgen Jensen, som dog er sikker på, at det finder sit leje og bliver til glæde for både gæster og øboere.

Positiv effekt

I turisterhvervet tror man også på en positiv effekt med flere gæster ved takstnedsættelsen for både biler og cykler.

”Ingen tvivl om, at vi vil se flere endagsgæster på Fanø,” siger turistchef Poul Therkelsen.

”Nu bliver vi mere konkurrencedygtige i forhold til hotellerne på fastlandet,” supplerer Sanne Jensen fra Kellers Badehotel & Spisehus, der også tror, at det vil betyde flere spontane ture til Fanø.

Top