Plastik i havet – Hrimfare Ekpeditionen besøger Fanø

PLASTIK – Forurening med plastik i verdens have er et alvorligt og stigende problem ikke kun langs vestkysten, men globalt.

Besøg i Nordby Havn

Det er temaet for den svenske kampagnesejlads Hrimfare Ekspeditionen, der på sin tur rundt langs Jyllands kyst lægger til i Nordby havn den 25. juli. Ombord er mennesker, der alle er engagerede i den globale kamp mod plastik i havet.

Den 24. juli begynder Hrimfare sin sejlads Jylland rundt i Esbjerg. Kampagnens navn, ”Don’t tell the children”, opstod, da en 11-årig dreng havde set en film om udfordringen med plastik i havet og med tårer i øjnene erklærede, at det faktisk ikke var noget, man burde vise til børn.

KIMO

Ikke desto mindre er netop oplysning en af de vigtigste metoder, når man som Hrimfare Ekspeditionen arbejder på at vende udviklingen. Derfor bakker Fanø Kommune og Kommunernes Internationale Miljøorganisation KIMO op om at sprede det gode budskab.

Vestkysten besøges

Ifølge pressemeddelelsen er Hrimfare Ekspeditionen er mødested for mennesker, der engagerer sig i kampen mod plastik i verdens have, og med ombord er blandt andre forskere, politikere, søfolk og kunstnere. Inden skibet stævner ud igen, er alle interesserede velkomne ombord for at få mere information eller stille spørgsmål om den store udfordring med plastik i verdenshavene.

Når Hrimfare Ekspeditionen sejler fra Nordby, går turen videre videre til Thorsminde, Thyborøn og Sæby, hvor kampagnesejladsen slutter.

KIMO har haft fhv. borgmester Kjeld Nielsen som formand i en periode.

Top