TV Fanø dropper at sende fra byrådets møder

TV-STOP – Fra nytår vil den lokale tv-station, TV Fanø, ikke længere optage og sende fra byrådets møder på rådhuset i Nordby. Stationen vil i stedet koncentrere sig om at lave reportager om de politiske beslutninger og de konsekvenser, de får for borgerne på Fanø.

”Vi vil altså fortsat bringe kommunalt stof og medlemmerne af byrådet vil også kunne komme til orde, ligesom i andre journalistiske medier – men vores sidste transmission fra byrådssalen bliver mødet den 18. december”, fortæller programredaktør Jørgen Sønder.

Siden august 2006 har TV Fanø dækket byrådets møder. I begyndelsen blev de optaget på bånd og efterfølgende sendt i stationens ’sløjfe’. Da det senere blev teknisk muligt, blev møderne dog både sendt direkte og samtidig optaget og sendt i sløjfen.

”Sammen med Fanø Sparekassen har kommunen hjulpet os med 36.000 kroner, så vi kunne anskaffe det første apparatur til live-redigering af møderne. Desuden er alle byrådsmøder blevet dækket uden yderligere udgift for Fanø Kommune, idet en lang række frivillige medarbejdere på stationen har bidraget til, at dette har kunnet lade sig gøre”, fortsætter programchefen.

”I 2007 indgik vi en aftale med Fanø Kommune om, at de kunne annoncere hos os og samtidig få produceret informationsudsendelser mod et fast vederlag på 50.000 kroner om året. Den aftale er fortsat gældende og er senest kommet til udtryk via annoncering op til kommunalvalget samt ved produktion af præsentationsvideoer for de partier, der ønskede at fortælle om deres program ved kommunalvalget”.

”Desuden producerede TV Fanø, i forbindelse med Frivillighedsdagen, tre udsendelser om frivillige på Fanø efter aftale med kommunen”, oplyser Jørgen Sønder.

Top