International atmosfære på fodboldskole

SAMVÆR – Reelt var der mulighed for at spille flere landskampe, hvis det skulle være. Deltagerne kom nemlig ikke bare fra Fanø, men også fra både Tyskland, Tjekkiet, Amerika og Syrien, da Fanø Boldklub sammen med Dansk Boldspil Union, DBU, inviterede til fodboldskole i Nordby.

Sådan gik det dog ikke. I stedet for at spille mod hinanden, spillede de 64 børn og unge i alderen mellem otte og 15 år, med hinanden og for hinanden, og de havde en fantastisk uge med masser af sjov og samvær.

”Det er kun anden gang, vi inviterer til fodboldskole, og deltagerantallet er steget fra 48 til 64, så det må betegnes som en succes,” mener klubbens formand, Hans Vang.

Han kan også fortælle, at de syriske deltagere er flygtningebørn, der er kommet til Fanø, og nu er i fuld gang med at finde sig til rette – og finde nye venner – på Fanø.

”En aktivitet som fodboldskole er jo en oplagt mulighed for at de syriske børn og unge kan møde jævnaldrende danskere. Det er integration på en lidt anden måde, men det virker,” forsikrer Hans Vang, der tilføjer, at de øvrige udenlandske deltagere er børn af turister, der har ferieret på Fanø.

”Vi har haft en rigtig god uge, hvor der er blevet øvet en masse teknisk fodbold, men der har også været tid til at hygge sig sammen, til showkampe – og til vandkamp. Samtidig har vi mærket en flot opbakning, både med hensyn til at finde frivillige, der ville give en hånd med som trænere eller i køkkenet, og også fra det lokale Spar Supermarked, der hver eneste dag har sponseret frugt til samtlige deltagere”.

19 af deltagerne var i øvrigt piger, og de gik til sagen med samme energi og gejst som drengene – måske inspireret af det danske kvindelandsholds succes ved Europamesterskaberne i Holland.

Så mon ikke der bliver en fodboldskole næste år.

Top