En ny sandvej fra Fanø Bad skal sikre adgang til stranden

Erik Nørreby peger på det område hen mod Rindby, hvor Visit Fanø foreslår, at den ny sandvej skal gå. Det haster, mener foreningen.

Visit Fanø har barslet med plan for en ny sandvej mellem Fanø Bad og Rindby, da ny strandeng truer med at lukke for adgangen til stranden

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

STRANDLIV – Beboerne i sommerhusene og fritidsboligerne i og omkring Fanø Bad har længe været bekymrede for, at beskyttet strandeng, der vokser hastigt i udbredelse, skal lukke for adgangen til stranden. Det gør Visit Fanø, også kendt som Markedsføring Fanø, nu en indsats for ikke skal ske.

Naturen er stærkest
På foreningens vegne rejser Erik Nørreby, der er medlem af både Visit Fanø og byrådet, nu sagen i kommunalt regi med forslag på ENT-udvalgets næste dagsorden om en ny strandvej, en vejtracé, mellem Fanø Bad og Rindby.
En rørføring af et stykke af bækken, der afvander et stort landområde ved Rindby skal sikre uhindret passage det sted, hvor vandet løber ud på stranden. I dag er mange bilister bange for at køre over det vand, der løber ud i Vadehavet.

Her, foran den yderste klitrække ved Fanø Bad, skal den ny sandvej gå fra Fanø Bad til Rindby. Det foreslår Visit Fanø.

Her, foran den yderste klitrække ved Fanø Bad, skal den ny sandvej gå fra Fanø Bad til Rindby. Det foreslår Visit Fanø.

”Vi kan ikke kæmpe mod naturens kræfter. Strandengen er der allerede, markeret med pæle. Og den kunne være vokset meget mere, hvis det ikke havde været så tørt her i foråret. Klokken er fem minutter i 12. Lukker strandengen først det hele, er det for sent,” siger han.  Så derfor har Markedsføring Fanø fået udarbejdet dette forslag,” siger han.

Måske fondspenge
”Det kunne måske være en let forhøjet vej i naturmaterialer, der er nem at vedligeholde. Og ja, nogen vil sige, at det koster penge, og det gør det, men der er ikke umuligt at få fondspenge til gode projekter. Da, der skulle laves en ny cykelsti fra Klingenbjergvej til plantørboligen, kom kommunen kun til at betale 130.000 kroner. Resten af det ret store beløb kom fra to store fonde,” fortæller han.

Strandadgang er unik
At foreningen ikke foreslår en reparation af den sandvej, der går gennem den inderste klitrække og det ’ny’ klitområde mellem stranden og havet, er der en forklaring på:
”Det kan vi ikke, den gror snart til alligevel,” siger han.
Han understreger, at adgang til stranden er det, der gør Fanø og fem andre områder ved Vestkysten unik. Det sikrer, der kan holdes dragefestival, at der kan være ’vindsejlads’, og at de 91 procent af gæsterne, der kommer fra Tyskland, kan sidde ved stranden ved stranden ved deres biler og nyde deres ferie ved Vadehavet – plus alle os andre, naturligvis.

Forslaget skal første gang diskuteres på ENT-udvalgets møde på mandag den 26. maj.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top