Carsten og Kenneths mangeårige slid giver salg til tysk koncern

Carsten Svoldgaard fra Nordby har solgt tre fjerdele af CSB Island Entertainment til DEAG i Tyskland. Sønnen Kenneth er kørt i stilling til at overtage hans rolle

Hent hele artiklen som PDF her

Carsten Svoldgaard fra Nordby har solgt tre fjerdele af CSB Island ERHVERV – Det gav genlyd, da Carsten Svoldgaard kunne offentligøre, at hans Fanø-firma CSB Island Entertainment var blevet delvist opkøbt af den børsnoterede internationale underholdnings-gigant, Deutsche Entertainment AG (DEAG). Det er ikke hverdagskost, at firmaer på Fanø opnår den slags.

På besøg i nye lokaler
Vi blev nysgerrige for at høre om den lange vej hertil og opsøgte derfor Carsten Svoldgaard og hans søn Kenneth Svoldgaard i de spritnye og lækre lokaler på 2. sal på den tidligere navigationsskole i Nordby for at høre hele historien bag CSB, der har stået bag succeser som Musik og Fis, City Singler, Queen Machine og THE SHOW – a tribute to ABBA, som har turneret i 50 lande med flere andre showproduktioner – og som nu skal være DEAGs skandinaviske spydspids. Så CSB er nu en del af of DEAG Group, der er medejer af 34 bureauer.

Store likviditetskrav
Og hvordan er det så at sælge det meste af sit livsværk?
”Det er en blandet følelse. Det har været mit liv siden 1994, og jeg har en søn, der har været med i næsten 21 år og er den naturlige arvtager. Og når der så dukker nogen op med et godt tilbud, så er hans fremtid jo sikret,” forklarer Carsten Svoldgaard.
Han har lovet ikke at forlade firmaet de næste tre år, men der er et glidende generationsskifte i gang, og Kenneth vil efterhånden være ligestillet direktør og i den sidste ende få ansvaret. Bedre kan det ikke gøres,” smiler han.
De store likviditetskrav, som branchen efterhånden kræver, er også en udfordring, der nu er løst. Men coronakrisen er ikke den udløsende faktor, faktisk var der allerede før krisen møder mellem CSB og DEAG. Krisen fremskyndede dog nok beslutningen.
”Men vi havde forsat alligevel, vi var ikke presset til det, men tilbuddet var for godt til at sige nej til,” siger Carsten Svoldgaard.

Fisketur gav flytning til Fanø
Som med så meget andet her i livet, har tilfældigheder spillet en stor rolle i historien om CSB.
”Jeg er uddannet i tekstilbranchen, og jeg har været selvstændig, siden jeg var 21 år. Vi designede til Puma, Hummel og Patrick, for eksempel, og fik tøjet syet rundt omkring i verden. Men så kom Søren Højbjerg og spurgte, om jeg ville ind i musikbranchen. Vi lavede blandt andet Esbjerg Rock Festival i fem år, hvorefter jeg startede mit eget på Fanø,” fortæller han.
Boligkøb efter fisketur
At han var flyttet fra fastlandet til Fanø for 30 år siden, skyldtes en fisketur. Siden han var fem år, var han kommet med DUI til Fanø.
”Men gutterne og jeg var ude at fiske, gik min kone rundt i byen og frøs, så hun gik ind til en ejendomsmægler. Da vi mødtes igen, fik jeg besked på, at vi skulle bo på Fanø!”
Han fortæller det med et grin, og det var da også sådan det kom til at gå, til stor nytte for firmaet.

Fleetwood Mac
Han startede med at tage til Los Angeles, hvor han kendte nogle agenter fra branchen. LA og London er de store by i branchen.
”De stolede på mig, så jeg fik en Europa-tour med Fleetwood Mac og Barry Manilow! Så var jeg ligesom i gang. Sådan er det. Den her branche kører på referencer.”
Omgående fik Kenneth besked på at forlade læreruddannelsen i Aalborg, og siden har han ikke set sig tilbage.
”Vi fik udvidet samarbejdet med koncerthusene, og vi begyndte at få egne produktioner. Min far vælter bare nye ideer af sig,” smiler Kenneth Svoldgaard.
Meget af deres tid går på planlægning. Når et stort navn skal på turné, skal der for eksempel findes en tourmanager, som sørger for alt undervejs, 24-7. Det er lige fra spisning, kørsel, flybilletter og hovedpinepiller. De hyres typisk på freelancebasis.

Fanø er et hit
At kontoret ligger på Fanø har vist sig at være et hit.
”Vi bruger det med Fanø som en fordel. Vi har i over 18 år inviteret repræsentanter for koncerthuse hertil i august, indlogerer dem på hotellerne og har så præsentation af artister og viser videoer på Nørby Kro, Realen og Night and Stay. Vi holder en gallamiddag, hvor nogle af artisterne synger og spiller med husorkesteret, Ebbe Ravns Orkester. De kan spille alt. Vi har også haft mange kunstnere herovre: Placido Domingo, Kris Kristofferson, Shakin’ Stevens og Wille Nelson. Og de elsker det. De har set masser af lufthavne og hoteller, men de har s’gu aldrig set et stråtækt hus før,” griner Carsten Svoldgaard, der lige husker at tilføje, at The Dubliners fejrede deres 50 års jubilum på Nørby Kro!
Så det er et stort plus, at CSB ligger på Fanø, er det enige om.
Hvis Carsten Svoldgaard om tre år trækker beslutter sig at trække sig tilbage som 72-årig, så bliver det næppe meget brat.
”Det kan da godt ske, jeg arbejder lidt videre på konsulentbasis. Nu må vi se,” slutter manden, der netop har gennemført det nok mest spektakulære virksomhedssalg på Fanø nogensinde.

Blå bog Carsten Svoldgaard

Direktør Carsten Svoldgaard, 69 år, er uddannet i tekstilbranchen, er gift, har fem børn, spiller golf, fodbold, dyrker fitness og har et feriehus i Spanien, som han og hustruen gerne tager til, når det er muligt. Han bor på Fanø.

Blå bog Kenneth Svoldgaard


Meddirektør Kenneth Svoldgaard er 49 år og har været med i CSB Island Entertainment i snart 21 år. Han er gift, har tre sammenbragte børn, bor i Esbjerg og er en meget engageret floorballspiller i Esbjerg Sharks.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top