Rindby Supermarked lukker slagter og åbner for grill og mere liv

OMBYGNING – Historiens lokale hjul drejer en tak, når Rindby Supermarked nu siger farvel til den slagterbutik, der startede det hele for mere end 50 år siden, nærmest på bar sand.

Og der skal fart på hjulet, for inden Påske skal slagterbutikken være afløst af en ny grillbar og iscafé med salg ud af vinduet mod den store P-plads. Her opbygges et nyt opholdsområde med bænke og måske et solsejl, der gerne skulle skabe lidt mere liv på den store plads.

”Vi vil nærmest lave et lille torv og gøre det lidt mere turistvenligt. Et sted, hvor f.eks. også cyklister har lyst til at dreje ind. Det kræver jo lidt miljø, og sidste år ofrede vi utroligt mange penge på vores nye isbar med bænke og sandkasse, der blev rigtig godt modtaget. Nu kører vi videre på de erfaringer,” fortæller Morten Halkjær.

Han driver Rindby Supermarked, der i sin tid blev grundlagt som slagterbutik af hans afdøde svigerfar, Erik Nørby Sørensen.

”Der var jo ingenting herude for 50 år siden, og så blev supermarkedet bygget til – etape for etape. Slagterbutikken har især været kendt for pølser gennem tiderne, men vi er jo nødt til at følge med tiden,” siger Morten Halkjær, hvis svigermor, Bitten Sørensen, stadig er aktiv i butikken.

”Hun forstår godt, at tiderne forandrer sig, selvom det er med lidt vemod for os alle sammen. Men til gengæld er det fremtiden. Der er jo ikke ret mange, der tager i sommerhus længere for at lave gule ærter…. Mønstre og spisevaner har forandret sig, og turismen forandrer sig, så det er vejen frem herude i Rindby,” vurderer Morten Halkjær.

Han har indgået et samarbejdet med Steff Houlberg, som leverer maskinel og råvarer til den nye grill.

Slagterdisken fjernes fra de 40 kvm slagterbutik, der bliver til indendørs område med høje ståborde og salgsdiske i vinduerne ud mod P-pladsen. Indgangen bliver den nuværende til både grill og supermarked, der får samme åbningstider.

Der skal relativt lidt ombygning til, så man kan nå at åbne til Påske.

”Og vi ved, at der er et enormt behov herude,”
siger Morten Halkjær.

“Der er jo kun Stoppestedet her i Rindby, og de har problemer med at følge med i højsæsonen, så vi tror, der er rigeligt plads til os allesammen.”

Lieber Grill als Gourmet

Lokale fødevarer med masser af story telling er lykken, siger eksperterne. Og mange har succes med det – også på Fanø. Men Rindby Supermarked går den stik modsatte vej og laver en grill med Steff Houlberg-pølser i stedet for egne pølser og andre lokale slagtervarer.

Hvorfor nu det?
”Det kan ikke betale sig mere. Folk vil ikke lave mad mere – det ved alle, der har med det her at gøre. Så det er naturligt for os at lave maden til folk – at lave det nemt og hurtigt både for os og for dem. Det bliver meget grillmad og friture, som vi ved, tyskerne elsker,” siger Morten Halkjær fra Rindby Supermarked.

Der er ikke så meget lokal gourmetmad i det koncept?
”Nej – det er der ikke. Hvis man spørger restauratørerne, så er det jo ikke tyskerne, der besøger deres restauranter. Og 80 pct. af vores kunder er jo Rindby-tyskere. Det er dem, vi skal leve af og deres behov, vi skal dække.”

Halkjær kender sine kunder, og de køber ikke forkælet kød fra en sydvendt skråning.

”Slet ikke – det er et helt andet prisleje, og de efterspørger noget til under ti euro. Det er den slags turister, der kommer her, og man kan jo f. eks. måle det på de tyske biler.
Det er de helt almindelige familiebiler, der kommer på vores parkeringsplads, og det er jo de kunder, vi skal betjene med de rigtige tilbud. Det er vi faktisk temmelig gode til, så vi tror, vi kan ramme dem rimeligt på kornet med dét, vi har i tankerne.”

 

Top